perjantai 9. syyskuuta 2016

Aslakin treeniä ja lihashuoltoa

Käytiin Aslakin kanssa sunnuntaina ajamassa muutaman kilometrin verran kikkarilla. Jotenkin oli sellaista menoa, että en pidemmälle lähtenyt. En halua loppuunkaan polttaa koirien intoa työskennellä. Yllätyin kuitenkin, että keskinopeus oli 10 km/h ja kierrosnopeudetkin oli yllättävän hyviä. Maksiminopeus oli 28 km/h.


Keskiviikkona kävimme Aslakin kanssa taas yhteistreeneissä. Olin itse jo fyysisesti melko loppuun palanut ja lähdinkin vain periaatteella, että Aslak kaipaa treeniä. Juoksulenkin menin kikkarilla toisten juostessa. 

Aslak oli yllättävän rauhallinen, kun autosta otin ja valjaat puin päälle. Laitoin kikkariin kiinni ja siirryimme lähtöpaikalle, jossa muita jo valmiina oli odottamassa lähtöä. Koirat kävivät kierroksilla, kun lähtöä odottivat, mikä tarttui myös Aslakiin. En antanut Aslakin kuitenkaan tuijotella tai ottaa kontaktia muihin, joten sain pidettyä Aslakin aisoissa. Lähtiessä lähettäjälle vähän ärähti. 

Lähtö sujui hyvin ja perinteisesti muutaman sadan metrin päästä Aslak pysähtyi kakalle. Sain kuitenkin nopeasti Aslakin houkuteltua jatkamaan matkaa, eikä meitä vielä ohitettu, vaikka juoksija takana lähestyikin. Saimme taas hyvän vauhdin ja etumatkan, eikä Aslak paljoa merkkailemaan pysähtynyt. Ohitimme koiran kanssa kävelijän. Huikkasin jo takaa, että lyhyellä mieluusti ohittaisin ja hän siirtyikin metsän puolelle, joten pääsimme hyvin ohi. Hieman Aslak kääntyi toisten puoleen, mutta jatkoi melko hyvin matkaa. 

Aslak oli vauhdikkaalla päällä ja toisten koirakoiden edellä meneminen hoputti Aslakiakin etenemään. Ongelma oli lähinnä, kun reitti on melko mutkainen ja siinä tehdään pari U-käännöstä ja Aslak näki toisten kulkevan toiseen suuntaan, kun meidän piti mennä toiseen suuntaan. Aslak olisi mieluummin oikaissut toisten perään, mutta LOPULTA sain Aslakin jatkamaan matkaa oikeaan suuntaan. Aikaa meni kuitenkin niin paljon, että yksi pyöräilijä ohitti meidät ja juoksija myös. Aslak sai siitä kuitenkin taas lisää vauhtia. Menimmekin juoksijan perässä loppuun asti. Matka oli siis se kolme kilometriä ja keskinopeus 10,9 km/h. Maksiminopeus 24,4 km/h. Alla kuva kierroksista kyseiseltä lenkiltä.


Lopuksi vielä treenasimme ohituksia samalla tavalla kuin viikkoa aikaisemmin eli noin puolen kilometrin pätkä juostiin koiran kanssa ja matkan varrella oli muutama koirakko ohitettavana. Aslakilla ohitukset sujuivat todella hyvin. Ohitettavana ollessa pidin Aslakin menosuuntaan päin ja Aslak pysyi rauhallisena, mutta oli erittäin kiinnostunut ohittajista. 

Tuntui, että Aslak kehittyi paljon näiden parin kerran aikana ja innolla odotan, mitä syksy tuo tullessaan Aslakin kehitykseen. Saimme myös kokeilla toisenlaista vetoliinaa. Sain kuulla, että omani ei ole kisakelpoinen ja minulle suositeltiin lyhyempää, jotta saisin Aslakin hallittua paremmin. Omani on vanhojen sääntöjen mukainen pituudeltaan ja lisäksi se ei saisi olla kikkarissa lukolla kiinni. Eli ei kun uutta ostamaan. Ilmoittauduin Aslakin kanssa Joensuuhun kisaan 1.10 harrastesarjaan. 

Aslakilla oli myös taas lihashuoltoa. Aslak aloitti perinteisesti istahtamalla alas ja tuijottamalla hierojaa. Kun hieroja vaihtoi paikkaa, kääntyi Aslak taas hierojaa kohti. Saatiin kuitenkin kovaa käskytystä ja pientä fyysistä ohjausta apuna käyttäen Aslak kyljelleen ja hieronta aloitettua. Aslak malttoi jopa pysyä kyljellään. Ainoastaan silloin Aslak hötkysi, kun kärpänen tuli lentämään näköpiiriin. Aslak alkaa olla kuulema ihan hyvässä kunnossa, mutta vielä kisaviikolla alkuviikosta vien Aslakin hierottavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti