perjantai 2. syyskuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi osa 7, lihashuoltoa

Tällä viikolla oli alkeiskurssin viimeinen kerta. Treenit jatkuu kuitenkin vielä syyskuun ajan jatkokurssin muodossa.

Tällä kertaa kouluttaja oli tehnyt yhden kokonaisen radan, jossa oli 13 estettä: aita, puomi, pussi, putki (käännös 180 astetta vasemmalle),muuri, pituus, A-este, kaksi aitaa (joiden jälkeen 180 asteen käännös vasemmalle), keinu, kepit ja kaksi aitaa. 


Kävimme Adan kanssa ensin pienen lenkin tekemässä, jonka jälkeen oli rataan tutustuminen. Kävimme läpi, miten rata kannattaa suorittaa ja pari ohjaustekniikkaakin kävimme läpi, joita pystyi/kannatti hyödyyntää riippuen, minkä ohjauspuolen valitsi sopivammaksi koirakolle. 

Olimme taas ensimmäisenä ja harjoittelimme aluksi istumista ja odottamista naksuttimen kanssa. Minun pitää keskittyä paremmin oikea-aikaiseen palkkaamiseen ja siihen, että oikeasti sanon oikeita käskyjä oikeaan aikaan. Mukana oli nakit ja saatiin Ada kuitenkin istumaan. Kouluttaja kehoitti minua olemaan hieman nopeampi liikkeissäni ja palaamaan nopeammin Adan luokse. Lopulta Ada rupesi kyllästymään ja kieltäytyi jopa istumasta siihen samaan kohtaan uudestaan. Varsinaisesti radalle lähdimmekin liikkeelle vasta puomilta.


Puomilla harjoittelimme pari kertaa kontaktia, kunnes jatkoimme rataa eteenpäin. Ada hienosti rauhassa eteni puomilla ja malttoi pysähtyä kontaktille. Pussin Ada suoritti erinomaisesti, hieman epäröi putkella (minuun kääntyi katsomaan, mutta jatkoi matkaa käskystä). Putken jälkeen Ada jarkoi suoraan muurille ja pituudelle, josta epäröimättä ylitti A-esteen. A-esteellä rauhoitin menon kontaktille ja jatkoimme aidoille. Keinulle hidastin Adaa, jotta ei säikähtäisi. Ensimmäisen kerran meni hienosti ja otettiin heti uudestaan. Ada alkoi taas epäröimään, mutta useamman toiston jälkeen Ada varmistui esteellä. Pujottelussa edelleen ohjasin kädellä, mutta en niin paljoa kuin alussa ja jopa kouluttaja totesi, että vau, kun Ada niin hienosti meni kepit. Siitä oli hyvä jatkaa rata loppuun asti. 

Ensi viikolla olisi mölliagilitykisat, mutta Ada vihdoinkin aloitti juoksunsa, enkä ole vielä saanut vastausta, saako juoksuisen kanssa osallistua.


Kouluttaja opiskelee myös hierojaksi ja olimme sopineet Adan hieronnasta treenin jälkeen. Ada hienosti rauhoittui hierottavaksi. Ainostaan jumien kohdalla neiti alkoi levottomana vääntelehtiä. Jumikohdat löytyivät pakaroista ja kaksipäinen reisilihas. Kouluttaja totesi, että ei tällä yhdellä kertaa saa jumeja kokonaan pois, joten sovittiin parin viikon päähän uusi hierontakerta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti