lauantai 24. syyskuuta 2016

Aslakin treeniä kisaan

Tällä viikolla ei ollut yhteistreenejä, mutta treenasimme Aslakin kanssa kotona. Kävimme viikolla kerran viiden kilometrin lenkin tekemässä. Aslak huuti Adan perään koko alkuviikon, mutta loppuviikon on kiusannut Rikiä. Alkuviikon nukuin kellarissa Aslakin kanssa ja vesisuihkun uhalla antoi nukkua ja ruoka ei oikein malttanut. Mutta Aslak jaksoi kuitenkin hienosti lenkin juosta ja sports tracker näytti keskinopeudeksi 10,2 km/h.

Pakko tunnustaa, että tällä viikolla on tapahtunut niin paljon kaikkea, että yksityiskohtia lenkiltä en enää muista! Tänään kuitenkin kävimme uudestaan lenkillä tarkoituksena tehdä hieman lyhyempi lenkki, jotta Aslak osaisi kisassakin suhteuttaa vauhtinsa lyhyttä lenkkiä varten. Kolme kilometriä on minusta ainakin todella lyhyt matka ja tuntuu oudolta treenata koiraa sellaista matkaa varten, kun yleensä treenaamme hiljalleen matkaa pidentäen ja koira saa kunnolla töitä tehdä. Sprintille treenaaminen on hyvin erilaista...

Ostin tänään kikkariin asennettavaksi Sigma 1200 bike computerin. Halusin tarkempaa tietoa nopeuksista ja matkoista, kun pakko antaa periksi gps:n huonoudelle... Tiedot on todella epätarkkoja ja sports trackerilla mm. keskinopeuteen vaikuttaa liian paljon pysähtelyt. 

Aslak treenin jäkeen tarhassa

Harjoittelimme Aslakin kanssa laukalle siirtymistä (todella hyvä keksintö nyt vasta sitä treenata, kun kisa on viikon päästä...). Ideana on vasta, että aina Aslakin siirtyessä laukalle, sanon laukka ja kehun valtavasti. Parin lenkin kera olemme siis tätä vasta treenanneet, joten hyvin alkutekijöissä ollaan... Toiveet minulla on kisoja kohtaan siinä, että Aslak saa kierroksia muista koirista ja saa vauhtia juoksemalla toisten perässä. 

Sigma näytti tänään keskinopeudeksi 14,14 km/h, kun taas sports trackerin mukaan keskinopeus oli 10,6 km/h. Joitakin pieniä pysähdyksiä oli, mutta yritin pitää ne mahdollisimman lyhyinä, kun eihän sitä kisoissakaan pysähdellä. Olen kuitenkin ymmälläni, miten noin paljon voi pienet pysähtelyt vaikuttaa tai sitten ihan oikeasti gps näyttää väärää tietoa... Vaikea sanoa... Suurin syyn gps:n epätarkuuteen on melko varmasti oma puhelimeni. Makisminopeudessa ei suurta eroa ollut, Sigma näytti 28,89 km/h ja gps 28,2 km/h. 

Joitakin käskyjä piti Aslakille kovasti toistaa, kun ei meinannut kerran reunassa pysyä ja U-käännöksen tekeminenkin oli pieni haaste. Reitti oli tänään suht tasaista ja suoraa tietä ja sää oli sateinen, joten paljoa ei muuten ongelmia ollut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti