keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Agilityn jatkokurssi osa 2 ja lihashuoltoa

Eilen olimme viikottaista agilityiltaa viettämässä Adan kanssa. Adalla tärpit lähenee, joten olimme taas kierroksen viimeisiä, jotta edes ensimmäisen kierroksen pojat saivat ilman hajuja treenata. Tokihan Adan oli pakko radan alun lähettyville käydä merkkaamassa, kun silmä vältti, mutta ei onneksi poikia haitannut. Toinen uroksista tajusi hajun vasta, kun treenit hänen osaltaan jo ohi oli ja toinen taas oli menossa vielä lopussa kokeilemaan kerran, kun tajusi. 

Tällä kertaa oli hyppyrata. Edellisen illan treenissä oli tuullut niin kovasti, ettei ollut pystynyt kontakteja laittamaan, jottei koirat olisi tipahtaneet alas esteiltä, joten myös meillä ei ollut ollenkaan kontakteja. Radalla oli paljon käännöksiä ja itsellä oli alussa vaikein työ muistaa, mihin pitää mennä ja miten. Adahan kuunteli taas hienosti ja vain alussa kolmannelle aidalle siirtyminen meni ensimmäisellä kerralla huti, mutta toisella kerralla se onnistui jo loistavasti.

Helpointa olisi piirtää rata, mutta kun en sitä osaa tähän piirtää ja pitäisi harjoitella paintilla tms ensin rauhassa. Vai liekö siihen käyttöön olisi joku omakin ohjelma. Saa vinkata. Mutta siis rata meni suunnilleen näin: kaksi aitaa, 45 asteen kääntö aidalle oikealle, josta vasemmalle 90 astetta putkeen. Siitä 90 astetta (noin) vasemmalle kaksi aitaa, ja vasemmalla oli putki kaaren muodossa, josta kauemmasta sisään. Siitä jatkettiin kahdelle aidalle, josta täysi 180 astetta suoraan putkeen ja siitä n. 135 astetta oikealle taakse aita, josta 180 astetta kääntö aidalle, pituudelle, muurille ja aidalle. Jos vain joku tästä selkoa sai... Pointtina kuitenkin, että jyrkkiä käännöksiä oli paljon! 

Adan kanssa tehtiin koko rata ensin kaksi kertaa. Molemmat kokonaisuudet meni loistavasti ja kouluttaja totesi, että toisella kertaa tuli nollarata ja kisaan joutaisi jo! Totesi myös, että hyppytekniikan harjoittelemisesta on ollut hyötyä, kun Ada osaa todella hienosti hakeutua esteille. Toisella kierroksella Adaa varmaan jo kyllästytti ja ei oikein jaksanut irrota minusta. Lisäksi saimme aidoille rimat ja Ada tästä varmaan hämmentyi, koska ei osannut alkuun hahmottaa hyppyjään ja tiputteli rimoja. Teimme kuitenkin viimeisen suoran lopuksi parikin kertaa, jotta Ada sai taas paremman tuntuman hyppyihin. Mutta saimme kuitenkin toisellakin kierroksella siis onnistuneita suorituksia ja jäi kyllä todella hyvä mieli!

Ada pääsi vielä treenin jälkeen hierontaan. Yritettiin ensin pöydälle saada, mutta eihän siitä mitään tullut, joten annettiin periksi ja koira lattialle... Lattialle Ada hienosti rauhoittui. Oikean puolen jumit olivat jo paljon paremmat, mutta vasemmalla edelleen oli tiukkuutta. Suunnittelimme Adalle jo uutta hierontaa, mutta Adan astutus sotkee asiaa. Olemme huomenna lähdössä reissuun, eikä tiineä narttua suositella ihan mihin aikaan vain kuulema hieromaan, joten siltä osin jäi nyt auki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti